BIOGRAFIE

Maarten Krijger


Maarten Krijger (1993) is een jonge bas-bariton, acteur en danser geboren en getogen in het Zuid-Hollandse Noordwijk. In juni 2019 studeert hij af van de opleiding Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Maartens passie voor muziek, spel en dans begon al op jonge leeftijd, en toen hij op 11-jarige leeftijd zijn eerste hoofdrol speelde bij de plaatselijke musicalvereniging wist hij het zeker; 'Ik wil artiest worden!'

Deze droom kwam voor het eerst dichterbij toen hij werd aangenomen als ensembledanser bij Internationaal Dansensemble Paloina, waar hij zich kon bekwamen in verschillende stijlen van folkloristische dans. Toch voelde hij dat hij als danser iets belangrijks miste in zijn leven, namelijk zingen en acteren!

Zo'n 5 jaar geleden is Maarten toegelaten tot de opleiding Muziektheater Klassiek aan de FHK in Tilburg, waar hij klassieke zang, spel en dans kan combineren tot een nieuwe vorm van Muziektheater. Tijdens deze opleiding heeft Maarten al vele rollen in verschillende opera's en muziektheaterstukken gespeeld, waardoor hij beslagen ten ijs gekomen is. Wil je weten welke producties hij zoal gedaan heeft? Kijk dan bij het kopje 'Portfolio.'

Maarten heeft zangonderwijs gehad van Harry Ruijl, Miranda van Kralingen, Wilma Bierens en Edward Hoepelman. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij o.a. Kurt Widmer, Ed Spanjaard, Axel Mendrok en Frank van Laecke.

Zijn eerste stappen in het professionele werkveld heeft hij gezet in producties zoals: Kinderopera N.E.R.O. bij de Zomeropera in Alden Biesen en door zijn meervoudige deelname als solist aan het Opera Forward Festival van De Nationale Opera in Amsterdam.

Maartens grootste droom is maker én uitvoerder worden van allerlei muziektheatervoorstellingen voor kinderen, oudere kinderen en volwassenen. Hij vindt namelijk dat je als kind al in aanraking moet komen met een toegankelijke vorm van klassieke muziek, om het op latere leeftijd écht te kunnen waarderen, en houdt zich op dit moment bezig met het ontwikkelen van nieuwe educatieve voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden!